Fasciatherapie methode Danis Bois

“Fascia” is het Latijnse woord voor bindweefsel. Het is een orgaan waarmee heel ons lichaam doorweven is. Onlangs is de wetenschap tot de ontdekking gekomen dat de fascia een belangrijke rol speelt in ons lichamelijk en geestelijk functioneren. De fascia beïnvloedt de spanning in je spieren, je bewegingspatroon, je bloedcirculatie en je hormoonhuishouding. Daarbij heeft de fascia een uitwerking op hoe je stress reguleert, je humeur, je emoties, je gedachten en je gedrag.

Fasciatherapie is een zachte diepgaande manuele therapie. Het vertrekt vanuit de vraag van het lichaam en via de beweging in het lichaam worden lichamelijke klachten aangepakt. Er wordt daarbij rekening gehouden met fysieke, psycho-emotionele en gedragsmatige factoren die een problematiek kan doen ontstaan of in stand kan houden. Naast manuele therapie kan de behandeling bestaan uit sensoriele bewegingstherapie en introspectie.

Voor meer informatie klik op http://www.fascia.be

Relaxatie en bewustzijnstraining

Je lichaam weerspiegelt wat er in je omgaat. Lichamelijke klachten trekken je aandacht. Ze willen je iets vertellen. Er is nood aan een nieuwe balans. Door meditatie word je bewust van de signalen in je lichaam en geest. Je gaat ze beter begrijpen en je leert beter met spanning om gaan. Door dit hernieuwde evenwicht worden de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam gestimuleerd:

  • je hartslag vertraagt en je bloeddruk verlaagt
  • je ademhaling vertraagt en de kwaliteit van ademhalen verbetert
  • de doorbloeding van je spieren verbetert en de spierspanning vermindert
  • pijnen verminderen en je voelt je meer ontspannen
  • je concentratie en geheugen verbeteren
  • je slaapt beter
  • je krijgt meer zelfvertrouwen en kunt problemen beter oplossen